Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Naar veiligere en groenere kruispunten op Bouwelsesteenweg Nijlen

wegenwerken

In april, mei en juni werkt lokaal bestuur Nijlen op de Bouwelsesteenweg aan enkele kruispunten met zijstraten. De bedoeling is om de zichtbaarheid voor alle weggebruikers te verbeteren. Hieronder lees je de plaatsen waar er gewerkt wordt en wanneer. Deze timing kan veranderen naargelang de weersomstandigheden.

Het gaat om kruispunten waar er nu nog parkeerplaatsen zijn tot vlak aan het kruispunt. Dit vermindert de zichtbaarheid voor alle weggebruikers die vanuit een zijstraat de Bouwelsesteenweg willen oprijden of oversteken.

De onderstaande kruispunten komen als eerste aan bod omdat hier in het verleden al ongevallen hebben plaatsgevonden. Het is de bedoeling om later nog andere kruispunten aan te pakken langs de N13.

Wat gaat er gebeuren?

Waar nu nog verharde parkeerplaatsen zijn tot vlak tegen de zijstraat van de Bouwelsesteenweg, komen plantvakken in de plaats. Dit gaat telkens maar om enkele parkeerplaatsen, er zal een zeer geringe impact zijn op de parkeercapaciteit langs de Bouwelsesteenweg. De plantvakken krijgen boordstenen die het onmogelijk maken er te parkeren.

Planning van de werken

  • Week van 11 april: verwijderen verharding en aanleg twee plantvakken aan kruispunt met Bovenstraat
  • Week van 17 april: verwijderen verharding en aanleg twee plantvakken aan kruispunt met Beenderstraat
  • Week van 8 mei: verwijderen verharding en aanleg twee plantvakken aan kruispunt met L. Gewatstraat
  • Week van 5 juni: verwijderen verharding en aanleg drie plantvakken aan kruispunt met Boshoek

Wat is de verwachte hinder?

De Bovenstraat is enkele dagen helemaal afgesloten vanaf 11 april, met een omleiding via Hellevoortstraat. Voor  de anderen zijstraten blijft de hinder beperkt tot tijdelijke enkelrichting. Op de Bouwelsesteenweg zelf is er tijdens de werken wisselend verkeer. Na de werkuren is er geen hinder.

Hoe lang duren de werken?

De meeste werken duren niet langer dan een week. Slechte weersomstandigheden kunnen de planning altijd veranderen.

Bouwelsesteenweg, Nijlen, België

wegenwerken

Deel dit artikel